Постојнска пештера

Постојнска пештера е најпознатата пештера во светот. Истовремено е најважна туристичка знаменитост на Словенија и еден од најголемите карстни споменици во светот. Тоа е единственото место во светот, каде што можете да се движите со подземен воз и одблизу да ги разгледате најславните жители на тоа подземно кралство – човечкките рипки...

Прочитај повеќе

Паркот на Постојнската јама

Паркот на Постојнската јама

Прочитај повеќе