Мардин дестинација што плени

Во Мардин се снимени многу турски серии и филмови, а во мир и тишина со векови живеат луѓе од различни вери и култури кои зборуваат различни јазици.

Прочитај повеќе

Шанлиурфа „Ерусалим на Анадолија“

Ѓобеклитепе ги нарушува општоприфатените ставови за подемот на цивилизацијата и тековните ископувања можеби ќе одговорат на една од најважните загатки на науката за археологијата. Дефитивно дестинација која треба да ја посетите!

Прочитај повеќе

Газиантеп, градот на баклавата и ф'стакот

Газиантеп, градот на баклавата и ф'стакот ќе ве плени во секој поглед и нема да ве остави рамнодушни

Прочитај повеќе