Плажите на островот Евиа, Грција

Плажите на Евиа се специфични, не само за песокот...

Прочитај повеќе

Едипсос - најстарата бања во Грција

На северозападниот дел од Евиа се наоѓа Лутра (преведена од грчки, бањата) Едипсос, најпознатата, а во исто време и најстарата бања во Грција. Најпозната е по над 80 термални извори на плажа и на море, кои достигнуваат температура од 35 - 85 степени

Прочитај повеќе

Пефки - најпознатото летувалиште на островот Евиа

Пефки – место за вистински одмор...

Прочитај повеќе