Верона - асоцијација за љубов

Верона насекаде низ светот е асоцијација за љубов. Сагата за Шекспировите Ромео и Јулија оставила траен печат на овој град. Сепак, Верона има многу повеќе да понуди од само љубовен мит.

Прочитај повеќе

Комо, Гарда, Градовите на Ферари и Верона

Повеќе од 1500 езера се наоѓаат на територијата на Италија и секое од нив е еден живописен свет што треба да се искуси.

Прочитај повеќе