Кушадаси, Турција

Кушадаси – “остров на птиците“

Прочитај повеќе

10 Причини за посета на Турција

Кристално чисти води и рајски плажи, високи планини, антички локалитети, мали идилични села и големи космополиткси градови. Да не ја заборавиме храната! Турција е на врвот на листата на нашите омилени туристички дестинации

Прочитај повеќе

Летање со балон, незаборавна глетка

Една од врвните атракции на Турција е токму Кападокија. Создавана е благодарение на вулканската активност во регионот во период подолг од милион години.

Прочитај повеќе