Туристички атракции во Турција

Знаете ли дека во оваа земја што се протега на два континенти се наоѓаат остатоци од дури две светски чуда од стариот свет – Мавзолејот во древниот град Халикарнас, денешен Бодрум, и Храмот на Артемида во Ефес?

Прочитај повеќе

Плажите во Аланија

Плажите во Аланија и климата се основа...

Прочитај повеќе

Кушадаси – еден од најпознатите туристички центри во Турција

Кушадаси – “остров на птиците“, името го добива по островот кој е во негова близина, а е поврзан со копното преку насипи..

Прочитај повеќе