Џакарта - главен и најголем град во Индонезија

Џакарта е главен и најголем град во Индонезија. Се наоѓа на северозападниот дел на островот Јава. Се простира на површина од 664 км2 а во него живеат околу 9,5 милјони жители. Со пошироката околина оваа бројка се искачува на 24 милјони жители.

Прочитај повеќе

Островите Кох-Фи и Каи

Целодневната екскурзија во обиколка низ архипелагот Phi Phi и островите Каи. Архипелагот Phi Phi е групација од 6 острови, најзначајни и најпосетувани се Phi Phi Don и Phi Phi Leh.

Прочитај повеќе

​Големиот Буда и Ват Халонг

Во Пукет има околу 30 будистички храмови, од кои најважниот е Ват Чалонг. Како и другите храмови во Тајланд, она што го прави особено важно е дека има парче коска што му припаѓа на Буда е изложена во него.

Прочитај повеќе