Предјамски град

Предјамски град – Недалеку од Постојнската јама, во идиличното село Предјама, владее над околината. Сликовит, моќен, предизвикувачки, таинствен и неосвоив повеќе од 800 години, стои среде вертикалните ѕидови, високи 123 метри. Неговата романтична привлечност дополнително ја зајакнува реката Локва која длабоко под дворецот тече во подземјето.

Прочитај повеќе

Постојнска пештера

Постојнска пештера е најпознатата пештера во светот. Истовремено е најважна туристичка знаменитост на Словенија и еден од најголемите карстни споменици во светот. Тоа е единственото место во светот, каде што можете да се движите со подземен воз и одблизу да ги разгледате најславните жители на тоа подземно кралство – човечкките рипки...

Прочитај повеќе

Паркот на Постојнската јама

Паркот на Постојнската јама

Прочитај повеќе