Занзибар - остров во Индиски Океан, составен дел на Танзанија

Овој остров е познат по своите зачини и по тиркизното море, кое во комбинација со белиот песок нѐ поттикнува да се чувствуваме како да сме залутале во своите најубави соништа...

Прочитај повеќе

Малезија, три народи, три цивилизации и една земја во срцето на Југоисточна Азија

Убавите песочни плажи и чиста смарагдна вода околу островот се совршени за спортски активности и рекреации. Разновидниот богат подводен свет во водите на овој архипелаг за уживање во снорклинг и нуркање. Лангкави е совршен остров на него може да уживате во природата и разноразни активности или да уживате на плажа и сонце...

Прочитај повеќе