Убуд - центар за уметноста и културен развој

Убуд е град на Бали, сместен меѓу оризови полиња и стрмни клисури во централното подножје на реката Џијан.

Прочитај повеќе

Џакарта - главен и најголем град во Индонезија

Џакарта е главен и најголем град во Индонезија. Се наоѓа на северозападниот дел на островот Јава. Се простира на површина од 664 км2 а во него живеат околу 9,5 милјони жители. Со пошироката околина оваа бројка се искачува на 24 милјони жители.

Прочитај повеќе

Пукет - познат како бисерот на Андаманското море

Островот Пукет познат како бисерот на Андаманското море е најголем и најпосетуван Тајландски остров. Се наоѓа ма 862 км јужно од Бангкок со површина од 550 км2, опкружен со 39 мали островчиња. Островот има доста интересна историја бидејќи се наоѓа на важен трговски пат помеѓу Кина и Индија.

Прочитај повеќе