Барселона – кралицата на Каталонија

Барселона со своите 3 милиони жители е вториот по големина град во Шпанија, но несомнено е најубавиот. Кралицата на Каталонија, како што ја викаат, се наоѓа на североисточниот дел на Пиринејскиот полуостров долж Медитеранското море.

Прочитај повеќе

Хургада - вашата следна дестинација за одмор

Со богата историја, раскошни рисорти и некои од најубавите локации за нуркање во светот, Египет е една од омилените дестинации на туристите. Црвено Море, пак, важи за едно од египетските национални богатства. Доколку уште се двоумите каде да го поминете годишниот одмор, ви претставуваме 8 причини поради кои треба да ја изберете Хургада.

Прочитај повеќе

Париз - градот на светлината

Имајќи ја сета своја историја, архитектура, уметност, култура и живот кој плени со својата динамичност и космополитност, како ретко кој град на светот го зазема своето место во срцето на секој негов посетител.

Прочитај повеќе