Фарма за зачини, шума Јозани, Паје

Занзибар е познат и ширум светот како остров на зачините. Кога го колонирале овој остров, Арапите, познати трговци и морепловци, донеле разни зачини од многу делови на светот.

Прочитај повеќе

Stonetown и Prison Island (затворскиот остров)

Екскурзија каде ќе ја почувствувате и дишете историјата и јадрото на Занзибар.

Прочитај повеќе

Ресторан The Rock

Светски познатиот Ресторанот Рок, кој се наоѓа на Михамви Пингве и во исто време најпознатиот ресторан во Занзибар.

Прочитај повеќе