Островите Кох-Фи и Каи

Целодневната екскурзија во обиколка низ архипелагот Phi Phi и островите Каи. Архипелагот Phi Phi е групација од 6 острови, најзначајни и најпосетувани се Phi Phi Don и Phi Phi Leh.

Прочитај повеќе

​Големиот Буда и Ват Халонг

Во Пукет има околу 30 будистички храмови, од кои најважниот е Ват Чалонг. Како и другите храмови во Тајланд, она што го прави особено важно е дека има парче коска што му припаѓа на Буда е изложена во него.

Прочитај повеќе

Пукет - познат како бисерот на Андаманското море

Островот Пукет познат како бисерот на Андаманското море е најголем и најпосетуван Тајландски остров. Се наоѓа ма 862 км јужно од Бангкок со површина од 550 км2, опкружен со 39 мали островчиња. Островот има доста интересна историја бидејќи се наоѓа на важен трговски пат помеѓу Кина и Индија.

Прочитај повеќе