Олимпик Бич – во друштво на боговите

Во подножјето на Олимп, на само три часа од Скопје, се протега Олимпик Бич, летувалиште кое сигурно ви е добро познато и место каде што сигурно сте се вратиле повеќе од еднаш.

Прочитај повеќе

Врахос - новооткриено место на Јонскиот брег

Формирани покрај долгите песочни плажи кои се нижат кон блиската Превеза, денес се веќе познати летувалишта на Јонскиот брег. Мноштвото одлични објекти за сместување, како и комплетираната вонпансионска понуда од објекти за сите потреби на туристите, овие летувалишта забрзано ги наметнуваат во светот на туризмот.

Прочитај повеќе

Неос Мармарас – синило што не се заборава

Неос Мармарас е една од најпознатите туристички дестинации на Ситонија, вториот крак на Халкидики. Има амфитеатрална положба, морето тука е неверојатно сино, чисто, проѕирно, а плажите се такви какви што само може да посакате.

Прочитај повеќе