Плажите на Лефкада - најубавите плажи на медитеранот

Плажите на Лефкада: Porto Katsiki beach, Kathizma, Egremnoi, Agios Giannis, Vassiliki beach… не се само имиња на плажи со кои се карактеризира овој остров. Тие се сигурно и нешто многу повеќе.

Прочитај повеќе

Агиос Никитас - мало место во близина на најубавите плажи на Лефкада

Ова гратче се наоѓа на северозапандата страна на островот, на само 12 километри од Лефкас. Доколку плажите и капењето ви се најважни, тогаш ви го препорачуваме токму Агиос Никитас

Прочитај повеќе

Нидри - втор град по големина на островот Лефкада

Нидри е втор град по големина на Лефкада и се наоѓа на источниот брег на островот. Ова е дефинитивно најпопуларниот туристички центар на островот, особено за помладите генерации кои бараат одлични целоноќни забави.

Прочитај повеќе