Псакудија - место за тивок и мирен одмор на Ситонија

Псакудија се наоѓа на Ситонија, поточно помеѓу двата полуострова (Касандра и Ситонија), околу 80 километри од Солун и околу 20 километри од Неа Муданија.

Прочитај повеќе

Торони - туристичко место во прекрасен залив на Ситонија

Торони има песочна плажа долга 2,5 км...

Прочитај повеќе

Фурка - мало градче на првиот крак Касандра

Фурка е градче поделено на стар и нов дел. Старото традиционално село Фурка е оддалечено околу 2 км од морето, додека веднаш до крајбрежјето е сосема друг свет - поновиот дел од Фурка, т.е. Скала Фурка

Прочитај повеќе