Белек - еден од центрите на турскиот туризам

Белек е мало туристичко место на медитеранскиот брег во провинцијата Анталија во Турција. Белек се смета за еден од центрите на турскиот туризам. Многуте плажи на кои се испослани хотели со четири и пет ѕвезди како и минералните води кои го опкружуваат Белек, го прават да биде секогаш примамлива дестинација за туристи.

Прочитај повеќе