Божиќни пазари во Виена

Со пристигнувањето на зимата, значи дека прекрасните градски плоштади во Виена ќе станат уште по магични со доаѓањето на божиќните пазари! Без разлика дали барате инспирација за подароци, сакате да одите на уметничко лизгање, планирате да се занесете со некое glühwein (греано вино) и да се загреете во комбинација со колбасици...

Прочитај повеќе

Виена - 11 интересни факти за градот

Виена е прогласена за најпогоден град во светот во последните 7 години по ред. Имајќи ги предвид факторите како што се политичката, социјалната и економската клима, медицинската грижа, образованието, рекреативните можности, условите во животната средина, инфраструктурните услови, Виена постојано излегува на врвот!

Прочитај повеќе

Виена - магична дестинација за новогодишните и Божиќните празници

Овој австриски град вреди да се посети во секој период од годината, но периодот околу новогодишните и Божиќните празници е магичен. Главните улици на градот се украсени со прекрасни, разнобојни светла, продавниците изложуваат божиќни експонати...

Прочитај повеќе