Скриените богатства на Египет

За пирамидите и нивните древни тајни се знае многу, но тоа не е ни одблизу сè што има да понуди оваа африканска земја. Особено ако мистериите ве привлекуваат како магнет. Доколку сакате да истражувате подлабоко, имајте ги предвид овие мистични локации.

Прочитај повеќе

Tanah Lot - еден од најважните храмови во Бали

Tanah Lot е еден од најважните храмови во Бали. Изграден е на врвот на oгромна карпа опкружена со море.

Прочитај повеќе

Кута - најпознато туристичко место на островот Бали

Кута е најпознато туристичко место на островот Бали со одлични плажа за сурфање, што го прави многу популарно за млади и покрај тоа што не е многу погодно за пливање поради морските струи.

Прочитај повеќе