Божиќни пазари во Виена

Со пристигнувањето на зимата, значи дека прекрасните градски плоштади во Виена ќе станат уште по магични со доаѓањето на божиќните пазари! Без разлика дали барате инспирација за подароци, сакате да одите на уметничко лизгање, планирате да се занесете со некое glühwein (греано вино) и да се загреете во комбинација со колбасици...

Прочитај повеќе

Виена - 11 интересни факти за градот

Виена е прогласена за најпогоден град во светот во последните 7 години по ред. Имајќи ги предвид факторите како што се политичката, социјалната и економската клима, медицинската грижа, образованието, рекреативните можности, условите во животната средина, инфраструктурните услови, Виена постојано излегува на врвот!

Прочитај повеќе

Малта - мал остров со илјада лица

Република Малта е островска држава сместена во срцето на Средоземното Море. Со извонредното сончево време, атрактивните плажи, ноќните забави и нејзината историја долга повеќе од 7000 години, таа е често посетена дестинација во секое време од годината, а посебно во пролетниот и летниот период.

Прочитај повеќе