Писина - помеѓу трите острови што ја опкружуваат Сивота

Помеѓу трите острови што ја опкружуваат Сивота, има бројни заливи со прекрасни плажи, а најпозната од овие плажи е секако Писина (на грчки јазик, Писина значи базен).

Прочитај повеќе

Валтос - една од најпопуларните плажи за оние кои се сместени во Парга и околина

Валтос (Valtos) е прекрасна песочна плажа долга 3 километри и е една од најпопуларните помеѓу туристите кои се сместени во Парга и околината. Оваа живописна плажа е дијамантот на Парга и локалните жители се навистина горди на нејзината природна убавина и прекрасен поглед.

Прочитај повеќе

Парга - најубав град на брегот на областа Епир

Парга како најубав град на брегот на областа Епир, се наоѓа на спротивната страна од островот Крф или пак на оддалеченост од околу 60 км на југ од градот Јанина.

Прочитај повеќе