Хвар - остров во Средна Далмација

Хвар бил познат уште од античките времиња, поради неговата важна стратешка позиција, па затоа островот изобилува со споменици од различни историски периоди, како и културни занимливости и природни убавини.

Прочитај повеќе

ДУБАИ - Екскурзии и места кои ви препорачуваме да ги посетите

Богат спој на стара и нова архитектура ве оставаат без здив на секој чекор.Турата ве води кон прекрасен поглед на Крик во Дубаи, минувајќи покрај историската област Бастакија. Потоа посета на Форт Ал Фахиди, 225 години, каде градскиот музеј чува вредна архива од историјата на Дубаи

Прочитај повеќе

ЗАНЗИБАР - Места кои ви препорачуваме да ги посетите

За сите оние кои би сакале да ја доживеат вистинската Танзанија и да одат на сафари, што ја прави оваа земја позната во целиот свет. Ако сте подготвени за авантура, ќе замените три дена на плажа со уникатно и уникатно искуство за одење на африканско сафари...

Прочитај повеќе