Езерото Блед

Eзерото Блед, кое на некои места е длабоко и до 30 метри и доста популарно меѓу нуркачите. Во езерото живеат 19 видови риби, меѓу кои крап и езерска пастрмка.

Прочитај повеќе

СПЕКТАКУЛАРНОТО СЕЛО ИА НА РАБОТ НА КАЛДЕРАТА НА САНТОРИНИ

СПЕКТАКУЛАРНОТО СЕЛО ИА НА РАБОТ НА КАЛДЕРАТА НА САНТОРИНИ

Прочитај повеќе

Скриените богатства на Египет

За пирамидите и нивните древни тајни се знае многу, но тоа не е ни одблизу сè што има да понуди оваа африканска земја. Особено ако мистериите ве привлекуваат како магнет. Доколку сакате да истражувате подлабоко, имајте ги предвид овие мистични локации.

Прочитај повеќе