ПТУЈ

Птуј, најстариот регистриран град во Словенија, бил населен уште од доцното камено доба и се развил од римска воена тврдина. Птуј се наоѓал на стратешки важен премин на реката Драва, покрај праисториската трговска рута помеѓу Балтичкото Море и Јадранот.

Прочитај повеќе

Смарјешке Топлице - Словенија

Смарјешке Топлице се наоѓа во Словенија, каде што е познато и како место на животната енергија.Кога ке влезете во општината Смарјеше, влегувате во светот на лозјата, ливадите, шумите, легендите, а особено во релаксирачката прегратка на термалните базени.

Прочитај повеќе

Долењске Топлице - Словенија

Дољенско Топлице е туристичко место кое што се наоѓа во југоисточна Словенија, расолага со разновиден пејсаж од зелени ливади, моќни шуми,термални извори, и пријателски градови со богато културно наследство.

Прочитај повеќе