Ски-центар Крањска Гора

Ски-центарот Крањска Гора е најстариот словенечки ски-центар во Крањска Гора, Горна Карниола, отворен во 1948 година. Поделен е на пет различни делови под планината Витранц, распослан низ целата долина со истоимената општина: Мојстрана, Крањска Гора, Планица, Подкорен 1 и Подкорен 2.

Прочитај повеќе

Замок Блед

Замокот Блед, симбол на Блед и Словенија, се рангира меѓу најдобро зачуваните и одржувани цитадели во земјата. Првото писмено спомнување на замокот датира од 1011 година. Оттогаш, замокот е составен дел од пошироката централноевропска област и енергичен културен центар.

Прочитај повеќе

Совети за патување со авион

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer dignissim ipsum eu pulvinar facilisis. Sed rhoncus pretium turpis, ut convallis nunc aliquam et. Etiam sed risus nec velit facilisis tempor eget nec sem. Cras leo ante, placerat auctor vestibulum non, tristique eget nibh. In enim orci, faucibus sed orci quis, ullamcorper iaculis odio.

Прочитај повеќе