Кута - најпознато туристичко место на островот Бали

Кута е најпознато туристичко место на островот Бали со одлични плажа за сурфање,  што го прави многу популарно за млади и покрај тоа што не е многу погодно за пливање поради морските струи. Кута е познат по неверојатните зајдисонца Ова туристичко место е исполнето со ресторани, продавници, дискотеки ноќни клубови и други угостителски објекти.