Моравски Топлици – Словенија

Моравске Топлице е населба во источна Словенија во близина со границата на Унгарија,каде што од аеродромот Мурска Сабота е одалечен 15 минути.

Прочитај повеќе

Мардин дестинација што плени

Во Мардин се снимени многу турски серии и филмови, а во мир и тишина со векови живеат луѓе од различни вери и култури кои зборуваат различни јазици.

Прочитај повеќе

Шанлиурфа „Ерусалим на Анадолија“

Ѓобеклитепе ги нарушува општоприфатените ставови за подемот на цивилизацијата и тековните ископувања можеби ќе одговорат на една од најважните загатки на науката за археологијата. Дефитивно дестинација која треба да ја посетите!

Прочитај повеќе

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem