Најдобрите божиќни пазари во Европа за 2021 година

Зимата пристигна и тоа значи дека прекрасните градски плоштади ќе станат уште по магични со доаѓањето на божиќните пазари! Без разлика дали барате инспирација за подароци, сакате да одите на уметничко лизгање, планирате да се напиете греано вино и да се загреете во комбинација со колбасици, печени костени и компири или едноставно сакате да ги видите убавите светилки кој ве водат до Божиќ, секако ќе бидете презадоволини на сите божиќни пазари што се случуваат низ европските метрополи.

Келн, Германија
Период: 25 ноември до 22 декември 2021 година           
* Директен лет од Скопје

Берлин, Германија
Период: 23 ноември до 27 декември 2021 година   
* Директен лет од Скопје
 
Еслинген, Германија
Период: 23 ноември до 22 декември 2021 година

Нирнберг, Германија
Период: 26 ноември до 24 декември 2021 година 
* Директен лет од Скопје

Дрезден, Германија
Период: 26 ноември до 24 декември 2021 година

Салзбург, Австрија
Период: 18 ноември до 26 декември 2021 година

Виена, Австрија
Период: 12 ноември 2021 до 9 јануари 2021 година 
* Директен лет од Скопје

Гдањск, Полска
Период: од 22 ноември 2020 година до 2 јануари 2022 година

Познањ, Полска
Период: 27 ноември до 23 декември 2021 година
 
Стразбур, Франција
Период:Од 19 ноември до 30 декември 2021 година

Мец, Франција
Период: Од 19 ноември до 30 декември 2021 година

Мадрид, Шпанија
Период: 27 ноември до 31 декември 2021 година

Севиља, Шпанија
Период: 4 декември 2021 до 2 јануари 2022 година

Будимпешта, Унгарија
Период: Од 29 ноември 2021 до 2 јануари 2022 година
* Директен лет од Скопје

Прага, Чешка
Период: Од 27 ноември 2021 година до 2 јануари 2022 година

Гетеборг, Шведска
Период: Од 12 ноември до 22 декември 2021 година 
* Директен лет од Скопје

Братислава, Словачка 
Период: 23 ноември до 23 декември 2021 година
* Директен лет од Скопје

Копенхаген, Данска
Период: 15 ноември 2021 до 3 јануари 2022 година (Нихавн);
12 ноември до 22 декември (Ниторв);
13 ноември 2021 година до 3 јануари 2022 година (Тиволи)
* Директен лет од Скопје

Загреб, Хрватска
Период: 29 ноември 2021 до 2 јануари 2022 година

Базел, Швајцарија
Период: 25 ноември до 23 декември 2021 година

Единбург, Шкотска
Период: 12 ноември 2021 година и 5 јануари 2022 година

Брисел, Белгија
Период:26 ноември 2021 до 2 јануари 2022 година
* Директен лет од Скопје

Талин, Естонија
Период: 15 ноември 2021 до 7 јануари 2022 година

Бат, Велика Британија
Период:  Од 25 ноември до 19 декември 2021 годин

Мадеира, Португалија
Период:  1декември 2021 година и 22 јануари 2022 година

Говоне, Италија
Период:  Од 12 ноември до 19 декември 2021 годинa