Крањска Гора

Крањска Гора е град во северозападна Словенија, на реката Сава Долинка во регионот Горна Карниола, блиску до австриската и италијанската граница. Седиште е на општина Крањска Гора. Во Крањска Гора и нејзината околина ве чекаат живите авантури на Јулијанските Алпи. Има безброј авантури кои можете да ги испробате, од активен одмор до мирно откривање на природата и културното наследство. Можете да ја откриете мистеријата на благосостојбата во богатата велнес понуда, да присуствувате на деловни и социјални состаноци или да го однесете вашето семејство да го истражи мистичното минато на долината Згорњесавска. Никогаш нема да ви биде досадно.