Парга - најубав град на брегот на областа Епир

Парга како најубав град на брегот на областа Епир, се наоѓа на спротивната страна од островот Крф или пак на оддалеченост од околу 60 км на југ од градот Јанина.

Прочитај повеќе

Сарти - уште едно парче рај на Ситонија

Сарти, можеби едно од најубавите одморалишта во областа.

Прочитај повеќе

Метаморфози – семеен одмор меѓу морето и мирисот на боровите

Замислете мирис на море измешан со мирис на борова шума. Всушност не мора да замислувате – токму таа убавина ја има во Метаморфози, едно од најмирните места на почетокот на Ситонија

Прочитај повеќе