Фарма за зачини, шума Јозани, Паје

Занзибар е познат и ширум светот како остров на зачините. Кога го колонирале овој остров, Арапите, познати трговци и морепловци, донеле разни зачини од многу делови на светот.

Прочитај повеќе

Stonetown и Prison Island (затворскиот остров)

Екскурзија каде ќе ја почувствувате и дишете историјата и јадрото на Занзибар.

Прочитај повеќе

Романтични дестинации каде медениот месец од соништата може да биде реалност

Она што ви треба е комбинација од адреналин, возбуда и нови искуства. Рајски плажи, но и нова култура. Ви предлагаме да посетите дестинација на која досега не сте биле и да си овозможите патување што ќе го паметите за цел живот.

Прочитај повеќе