Неос Мармарас – синило што не се заборава

Неос Мармарас е една од најпознатите туристички дестинации на Ситонија, вториот крак на Халкидики. Има амфитеатрална положба, морето тука е неверојатно сино, чисто, проѕирно, а плажите се такви какви што само може да посакате.

Прочитај повеќе

Закинтос – островот на желките и на журките

Тиркизно море, бели песочни плажи, џиновските желки Carreta carreta и, се разбира, одлични журки и ноќен живот – тоа се синонимите за Закинтос, најјужниот грчки остров во Јонско Море.

Прочитај повеќе

Сина лагуна - егзотична плажа со чиста вода

Морето е прилично ладно, но изборот да ја посетите оваа плажа ќе ви остане незаборавно искуство бидејќи ќе имате чуство дека сте посетиле егзотична плажа.

Прочитај повеќе