Хрватската плажа „Златни рат“

Хрватската плажа која е дел од листата топ 10 најубави плажи во светот

Прочитај повеќе

Трогир - град со историја стара повеќе од 2300 години

Овој историски град и пристаниште на јадранскиот брег е сместен на мал остров измеѓу континентална Хрватска и островот Чиово.

Прочитај повеќе

Хвар - остров во Средна Далмација

Хвар бил познат уште од античките времиња, поради неговата важна стратешка позиција, па затоа островот изобилува со споменици од различни историски периоди, како и културни занимливости и природни убавини.

Прочитај повеќе